Sausio mėnesio pabaigoje ir vasario pradžioje teko kiek pakeliauti ir pasidžiaugti kendo treniruotėmis svetur. Trumpai pasidalinsiu įspūdžiais.

Vokietijoje sudalyvavau trijose treniruotėse jungtiniame Kiolno-Bonos klube. Kiolno kendo klubas vadovaujamas Roland Niewerth 6 dan, Bonoje treniruotes veda  Monika Kramer 5 dan.

Pakliuvau tiesiai į keletą sunkesnių treniruočių (hardu training :D). Išėjo tarsi savotiška mini kangeiko sesija sudaryta iš pavienių treniruočių.  Smagu tai, kad treniruočių metu vokiečių kalbos visai nereikėjo norint suprasti ką ir kaip reikia daryti :).  Nors būta ir nesusipratimų. Per kakari geiko buvau motodachis ir supratau kad kakarite turi daryti 50 kirčių o ne 15-ka :}.  Treniruotėse dalyvaudavo 10-20 asmenų. Labai patiko darbo schema mažose grupėse, kai motoachi nuolat keičiasi. Būtinai reikės šią treniruotės organizavimo struktūra taikyti ir mūsų klube.

Po treniruotės Kiolne sekė smagus vakaras šalia treniruočių salės esančiame mažame alaus bare . Čia Kiolno kendokos lankosi nuo pat baro atidarymo, jau 15 metų :). Kiolno klubo vadovas palinkėjo sėmkės ir perdavė  linkėjmus visiems Vilniaus kendokoms!